Millä päästä eroon jatkuvasta stressistä?

Jatkuva stressi, kiire, väsymys. Kiukuttaa ja kiukuttelet puolisolle ja ärsyttää kun kiukuttelet. Väsyttää, mutta et saa nukuttua kunnolla.

Jäin kesällä hyvillä mielin "lomalle", kun määräaikainen työsopimukseni päättyi ja ajattelin ottaa ihan rennosti, tietäen kuitenkin, että jossain vaiheessa eteen iskee arki ja epävarmuus.Mitä kaikkea olen sitten puuhaillut tässä parin viimeisen kuukauden aikana?

  • Olemme miehen kanssa etsineet uutta asuntoa, säätäneet lainaneuvottelujen kanssa ja selvitelty omia ja toistemme haluja ja haaveita, tämä kaikki useimmiten watsapin kautta tai kiireesti kun näemme välillä kotona, sillä mies on yöt töissä ja nukkuu päivät, kun minä taas olen aamut ja päivät töissä ja nukun yöt. Jotenkin ollaan kuitenkin selvitty tästä ja voin vinkata, että google keepin jaetut muistiinpanot on PARASTA IKINÄ! 
  • Rupesin jatkamaan lähihoitajaopintojani joiden setvimisessä on mennyt oma aikansa ja vaivansa, mutta kohta alkaa asiat selviämään. Valmistuminen on viimeistään joulukuussa 2019 ja se, että aikataulu on tämän suhteen kunnossa helpottaa, mutta vanhojen opintojen ajankohtaistaminen, "nää asiat on muuttuneet ja me ei itsekään tiedetä vielä miten tässä pitäisi edetä"- tyyppiset turhat tapaamiset koululla opon ja opettajien kanssa. 
  • Olen keikkaillut kahden eri firman kautta ja koska en ollut koskaan ennen elämässäni tehnyt keikkatyötä, niin senkin aloittaminen oli henkisesti melko stressaavaa ja edelleen uuteen paikkaan meneminen jännittää, vaikka olenkin asenteeltani reipas ja itsevarma ja selviän vaikeistakin tilanteista, mutta kyllä se aina silti tuntuu siltä että aloittaisi joka kerta uudessa työpaikassa, heh. Keikkailu on kyllä ollut kivaa ja antaa tietynlaisen vapauden ja siinä oppii tekemään työtään paremmin, ei kenelläkään ole oikeasti aikaa perehdyttää keikkailijaa, sitä lähdetään aamulla heti tekemään töitä pikaisen tutustumisen jälkeen. 
  • Säädän kelan, työvoimatoimiston ja palkkojen kanssa ärsyttävässä tukiviidakossa. Olen välitilassa jossa en vielä tiedä tulevaisuuden rahatilanteesta mitään, mutta onneksi hoitoalalla riittää töitä, joten sen suhteen ei tarvitse huolehtia. 
  • Lisäksi olen ollut parisen kertaa flunssassa ja yhtenä päivänä töissä loukkasin lasta nostaessani polvitaipeen, en tiedä miten, mutta tällä kintulla ei lenkkeillä eikä tätä jalkaa myöskään venytetä, huoh. 

Mutta hei, koska olen luonteeltani aikamoinen stressaaja, niin olen myös:

  • Varannut meille viikon äkkilähdön Kroatiaan, vuokrannut viikoksi siellä auton ja selvittänyt hyviä ruokapaikkoja ja miettinyt mitä nähtävyyksiä pitäisi nähdä, toistaiseksi suunnitelmissa on krka:n luonnonpuisto, mutta viikon lomaan mahtuisi vielä jotain muutakin. 
  • Kuunnellut kolme äänikirjaa ja aloittanut lukemattomia. 
  • Käyttänyt hierontatuolia lähes päivittäin. 
  • Tehnyt kaikki vaadittavat kouluhommat etuajassa, jotta ne eivät ehtisi kasaantua. 
  • Flunssaisena ihan aikuisten oikeasti ottanut lepoa ja viettänyt mm. yhden viikonlopun sohvalla, katsoin silloin kuusi leffaa. 
En siis vieläkään oikein tiedä, miten päästä stressistä eroon, mutta kai se kuuluu elämään ja uskon, että kohta helpottaa. 

Ei kommentteja