Edistyskuvat sekä pohdintaa kehorakkaudesta

Hei kuulkaas! Löysin ihan ensimmäisen kuvan minkä mies nappasi kun aloittelin tätä projektia. Kuva on otettu marraskuun lopulla 2017 ja on niin epäedustava, että mieli tekisi pistää se jonnekkin (itselleni) näkyville motivaatiokuvaksi. Kaikki oikeanpuolimmaiset kuvat on otettu pari päivää sitten.


Tässä alemmassa kuvassa vasemmanpuolimmainen kuva on otettu varmaan myös melko samoihin aikoihin kuin ylläoleva kuva. Suurin muutos omaan silmään on se, että käsien ja kylkien väliin jää uudemmassa kuvassa ilmaa.


Rupesin vasta nyt ottamaan myös mittoja mittanauhalla vaikka näkeehän näistä kuvistakin jo muutosta. 

Näiden kuvien myötä rupesin taas pohtimaan omaa suhtautumista itseeni ja ylipainoon ja koska olen lukenut lähiaikoina kritisointia muutoskuvia kohtaan niin ajattelin valoittaa hiukan omaa näkemystäni.  

Itse tiedän että pienemmässä kropassa näytän omaan silmääni paremmalta ja tunnen oloni paremmaksi, mutta olen viihtynyt kropassani myös noissa vasemmanpuolimmaisissa kuvissa, vaikka näytänkin kuvattuna melko karulta. Ja kun sanon, että näytän karulta, niin tarkoitan tällä sitä, että ihan samalla tavalla voisin sanoa kuinka joissakin kuvissa hiukset ovat huonosti tai vaatteet eivät istu jne. 

En ole ihminen joka rakastaisi vatsaansa ja haluaisi kulkea vatsa paljaana vain, jotta oppisin rakastamaan kehoani enemmän, peukut ylös kaikille jotka ovat tarpeeksi rohkeita siihen! Itse olen tässä asiassa vielä ihan nössö.

Olen aikaisemmin kirjoittanut siitä kuinka minä tykkään itsestäni, vaikka sitten isokokoisenakin, mutta välillä tulee olo, että en olisi saanut pitää itsestäni aikaisemmin, en saa pitää itsestäni nykyään, enkä saa iloita saavutetuista muutoksista.  

Tämä on kuitenkin minun kroppani, minun projektini, minun elämäni. Jos päätän laihduttaa pelkästään ulkonäkösyistä niin sitten se syy olisi se ja päätös olisi minun. Saan muutoskuvista motivaatiota ja olen ihan hiton ylpeä itsestäni, sillä pystyn olemaan pitkäjänteinen ja viemään tätä remonttia eteenpäin, vaikka se ei ole helppoa. 

Tiedän minkälaista se on kun liikunta ei kiinnosta tippaakaan ja mielummin istut sohvalla tai tietokoneen äärellä mutustaen tilaus- tai pakastepizzaa ja juot heittämällä ison pullon limua.

Tiedän miltä tuntuu kun elämässä tapahtuu hyviä tai huonoja asioita ja ensimmäinen ajatus on se, että nyt mä ostan jotain herkkuja! Oikeastaan herkkujen ostelulle ei aina edes tarvinnut olla sen suurempaa syytä, sillä tiedän myös, miltä tuntui ostella herkkuja pelkästään tylsyyteen.


Olen ollut ylipainoisena suhteellisen terve. Vuosi sitten verenpaineeni olivat koholla ja niitä seurattiin melko tarkkaan, sillä samoihin aikoihin aloiteltiin ADHD-lääkitystä jolla on tapana nostaa verenpainetta.

Eilen kävin lääkärissä ja tiedättekö; kaikki veriarvot ovat kunnossa ja verenpaine on hyvä. Emme keskustelleet painosta eikä ensimmäinen lause potilaskertomuksessa ollut "potilas on obeesi".

Ylipaino aiheutti kuitenkin kipua alaselkään, mutta hei! Syy näkyy melko selvästi seuraavassa kuvaparissa, ryhtini on ollut todella huono ja pitkään yliojensin polvia enkä osannut rentouttaa niitä. Huomatkaa myös kuinka pylly alkaa tulemaan esiin! ;)


Loppuun haluan vielä mainita eilisestä tapaamisesta erään henkilön kanssa joka itse oli työntekijä ja minä asiakas. Kerroin painonpudotuksesta ja hän reagoi siihen sanomalla mm. "Hienoa! Sulla on varmaan nyt tosi paljon helpompi liikkua ja parempi fiilis ja jaksat varmaan paljon paremmin, helpompi tulevaisuudessa tehdä töitäkin!", kiitin ja nyökyttelin, mutta jälkikäteen asia jäi vaivaamaan, miksi hän olettaan, että pelkkä paino olisi se asia miksi en jaksaisi tai olisi pirteä tai kokisi työntekoa helpoksi?

2 kommenttia

  1. Hei paljonko sulla on kaikkiaan paino tippunut? Kiva blogi, löysin tän joku aika sitten ja oon siitä asti seuraillut. ite olen elämäntaparemmpaillu pian 2v ja painoa lähtenyt 30 kg. Mitat nyt 167/72. tarkoitus vielä muutama kilo nipistää pois. :)
    Tsemppiä! :) olet kiva tyyppi!

    VastaaPoista
  2. Onnea kymppikilosta! Voisin nakata sun kans yläfemmat, nimittäin itsellä menossa sama projekti ja samanmoinen määrä on nyt myös pudotettu!💪 Hyvä me! Mennään eteenpäin omaan tahtiimme 🤗 Kiva kun löysin sun blogin. ❤ Ihanaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista