Elämäni pahin flunssa

Anteeksi hieman dramaattinen otsikointi, mutta olen ollut niin hirveän kipeänä että ei ole tosikaan. Voin luvata, että en ikinä (paitsi sitten, kun aika kultaa muistot ;) ) valita normaalista flunssasta.

Aloitin siis viime viikon maanantaina työt päiväkodissa ja tiesin jo etukäteen, että tulen varmasti saamaan melko nopeasti jonkun taudin. Keskiviikkona tuli kurkku kipeäksi ja torstaina oli jo voimat poissa. Perjantaina nousi kuume ja kurkkukipu paheni. Launtaina ajattelin että tää on vaan jotain pientä, mutta yhtäkkiä kurkkukipu paheni potenssiin sata ja sunnuntai sekä maanantai meni kyllä aivan täysin sumussa.

Kävin maanantaina lääkärissä jossa otettiin nieluviljely, mutta virustautihan tämä, lääkäri epäili influenssaksi. Itkin sairaanhoitajan luona koska olin niin väsynyt, itkin lääkärin luona ja itkin vastaanottotiskillä kun en heti osannut kertoa minkä taksin haluan. Kurkkukipu on ollut jotain järkyttävää ja lisäksi sain kaupanpäälle silmätulehduksen molempiin silmiin.
Olen googlettanut keinoja kurkkukivun lievittämiseen ja huomasin, että suosituimpia keinoja on mm:
  • Suolavedellä kurluttelu, lasilliseen vettä pieni teelusikallinen suolaa ja tätä vettä kurlutellaan monia kertoja päivässä. Kuulemma yksi toimivimmista keinoista.
  • Höyryhengitys, joka onkin kuulunut lievemmissä flunssissa omiin lemppareihin. Olen joko keittänyt vettä ja heittänyt pyyhkeen pään päälle, tai vaihtoehtoisesti pistänyt suihkusta tulikuumaa vettä valumaan ja istunut kylpyhuoneessa hengittelemässä.
  • Henkilökohtainen lempparini: Kiehautetaan vettä ja lisätään muutama viipale inkivääriä, kaadetaan kuppiin ja lisätään sitruunaa sekä hunajaa. Toimii! 
  • Vaahtokarkkien syöminen kuulostaa absurdilta, mutta kyllä niistä selkeästi sai (todella) lyhyen avun. Flunssaa vastaan kaikki keinot sallittakoot. 
Olen viikon ajan elänyt kuin zombie, kalpeana ja punasilmäisenä ja kovin montaa sanaa ei ole suusta tullut. Jossain vaiheessa kurkku turposi niin pahasti, että kuulostin ihan Moilaselta (tietäjät tietää). Mies on roudannut kaupasta milloin purkkitolkulla jäätelöä, milloin valmiskeittoja ja lisäksi hän haki postista tilaamani lämpöpeiton ja se lämpöpeitto on parasta ikinä. 

Olen katsonut netflixiä enemmän kuin koskaan ja vaan maannut sohvalla tabletin ja puhelimen kanssa. Olen ollut se ärsyttävä tyyppi facebookissa joka valittaa flunssasta, mutta satun nyt vaan elämään pelkkää flunssaa, forgive me! 

Eli täällä siis ollaan ja koska tämä kuitenkin kiinnostaa (ja valoitinkin asiaa jo vähän instagramin puolella) niin syömisten suhteen en ole noudattanut mitään muuta kuin "syön sitä mikä menee alas"- mentaliteettia. Paino on laskusuunnassa ja se ei todellakaan ole nyt ensimmäinen asia mielessä, sen sijaan kunto on ja veikkaan, että kunto on mennyt näin pitkän sairastamisen jälkeen alaspäin, mutta hei, ainakin pääsee näkemään taas edistystä nopeasti! :D 

Tsemppiä muille flunssailijoille, ottakaa chillisti ja sairastakaa rauhassa!

Ei kommentteja