Sananen kauneudenhoidosta, varoitus! Sisältää kuvia ällöttävistä jalkapohjista. ;)

Rakastan saunomista. Pienestä lähtien olen käynyt säännöllisesti saunassa ja jos joskus onkin tullut pidempi tauko niin se on ollut kamalaa. Olen siitä onnekas, että nykyisessä asunnossamme on oma sauna ja saan käydä siellä niin usein kuin haluan, ja varmasti kävisin siellä päivittäin muttakun on sellainen pieni juttu kuin sähkö joka maksaa... 

Nuoresta lähtien oon ollut kiinnostunut kaikesta kaunendenhoitoon liittyvästä (johtuen varmaan teini-ikäisenä puhjenneesta aknesta joka aikoinaan ahdisti ylitsepääsemättömän paljon) ja vaikka en kovin pitkäjänteinen ole monessakaan asiassa, niin kauneudenhoidossa on muutama asia joista olen pitänyt kiinni jo vuosikausia ja lähdinhän opiskelemaan hiusalaakin vanhemmalla iällä. 
Olisi mielenkiintoista kuulla muiden rutiineista, tässä kuitenkin omani, mutta varoituksen sana, saattaa sisältää ällöttäviä kuvia mm. jalkapohjista. :D 

  • Silmänympärysvoide on ollut käytössä jo melkein kymmenen vuotta, en tiedä onko siitä ollut mitään hyötyä, varsinkin kun pullukkakasvoissa rypyt ovat aika hyvin piilossa, mutta voiteen käyttäminen on jäänyt rutiiniksi jota ilman en voisi olla. 
  • Hyvän kasvorasvan käyttö, tämä ei tarkoita välttämättä kallista (esimerkiksi tällä hetkellä käytän himalaja herbsin kasvovoidetta joka on ihanaa), mutta sillälailla itselleni sopivaa ja hyvää kasvovoidetta tulee käytettyä päivittäin ja tähän liittyen:
  • Kasvorasvan levittäminen kaulalle ja dekolteelle saakka. 
  • Ihon säännöllinen kuoriminen on kuulunut viikottaiseen rutiiniini lähes aina. Sokeria ja pesuainetta kasvoille, kahvinpuruja (ah, parasta!)  ja halpaa vartalorasvaa vartalolle. 
  • Naamiot oi naamiot, lumenen turvenaamio on ollut yksi lemppareistani, mutta ehkä näin vanhemmiten pitäisi keskittyä kosteuttamiseen? 
  • Jalkapohjien hoitaminen. Kantapääni ovat pelkkää koppuraa jos en pidä niistä huolta ja olenkin joskus tehnyt sen virheen, että olen raspinut (onko tämä edes sana?) kantapäitäni, joka taas on tuonut lisää paksuuntumista, huoh. Olen upottanut jalat vuosien saatossa vaseliiniin, apteekista saatavaan kovettumien poistoon tarkoitettuun voiteeseen, jonka nimeä en nyt kuollaksenikaan muista, tummeliin, öljyihin.. you name it. Olen jopa rasvannut jalat yötä vasten ja käärinyt ne kelmuun, mutta mikään ei ole auttanut, paitsi kuorintasukat! Ah, ihanat kuorintasukat joita olen nyt tämän vuoden puolella käyttänyt kaksi kertaa: kerran keväällä ja toisen kerran syksyllä. Sukkien lisäksi rasvailen jalkojani satunnaisesti, mutta kantapääni ovat silti pysyneet hyvässä kunnossa.
  • Kulmakarvojen värjääminen ja nyppiminen on nykyään ihan must omalla kohdallani, tiedättehän, kulmat ovat kasvojen kehys jne. 
Sitten on niitä asioita joiden toivoisin toteutuvan säännöllisemmin, nimittäin
  • Ihon rasvauksessa olen ihan surkea. Niin paljon ihoa, niin vähän mielenkiintoa sen rasvaamiseen. Suihkussa käytettävät vartalovoiteet ovat onneksi helppoja, joten niitä tulee käytettyä, edes joskus. 
  • No jalkoja olisi ihan kiva jaksaa rasvailla useammin... 
Välillä olen se ihminen joka menee nukkumaan meikit päällä, mutta olen huomannut, että vanhemmiten sitä tulee tarkemmaksi. Enää ei voi elää "hälläväliä oon nuori" -asenteella, vaan nykyään itsestään on pidettävä ihan eri tavalla huolta.

Nyt tekeekin mieli pistää sauna päälle! 

Ei kommentteja