Ensimmäiset muutokset kropassa ja pääkopassa

Noh, missä mennään? Onko mitään tapahtunut? Kirjoittaja on syönyt epäterveellisesti ja epäsäännöllisesti ja aina se vaan repsahtaa, eihän tosta mitään tule!

Koko tämän projektin tarkoitus on edetä hitaasti, vaikka sitten ihan tuskastuttavan hitaasti, mutta hitaasti ja samalla myös varmasti. Olen pitänyt ohjenuorana sitä, että niin kauan kun paino tippuu ja olo on hyvä, niin niin kauan ollaan oikealla suunnalla ja mitään radikaaleja korjausliikkeitä ei tarvitse tehdä.
Mitä suurempia muutoksia teen, sitä suuremmalla todennäköisyydellä lopetan koko homman ja palaan vanhaan. Tämä koko projekti on, hitaasti menemisen lisäksi, myös tutustumista omaan itseensä ja oppimista, uusien tapojen oppimista ja niiden tuomista osaksi jokapäivästä elämää, kunnes kuolema meidän erottaa.

Mitä siis tässä vajaassa kahdessa kuukaudessa on tapahtunut?
  • Paino oli lähtötilanteessa 120kg ja nyt se on 115.1kg, eli viitisen kiloa on jäänyt matkan varrelle vaikka on ollut hankaluuksia syömisten kanssa. 
  • Verenpaine on laskenut sieltä 130/100~ lukemista lukemiin 120/80~ ja verenpainelääkitystä ei näillä arvoilla todellakaan tarvitse aloittaa. 
  • Käveleminen on helpompaa, en hengästy niin helposti ja jaksan seistä bussipysäkillä ilman, että ajattelen, kuinka on pakko päästä istumaan. 
  • Turvotus on vähentynyt ja aiemmin tiukat t-paidat on selkeesti löystyneet, ajattelin että kuvittelen tän ja että "ne on vaan venyneet päällä", mutta sitten nappasin kaapista käyttämättömän t-paidan, joka oli alunperin jäänyt käyttämättömäksi koska se kiristi, ja kappas, ei kiristä enää ei.

Energiaa löytyy ja mieliala on hyvä, mutta en voi tietää johtuuko se ADHD-lääkityksestä vai tästä, mutta haluaisin ajatella, että molemmista.

Olen siis ihan supertyytyväinen! Samalla tahdilla eteenpäin niin hyvä tästä tulee.

Ei kommentteja