Olenko laihduttanut aikaisemmin ja mitä virheitä olen tehnyt?

Laihdutus. Inhottava sana, mutta kyllä, laihduttamista olen yrittänyt muutamia kertoja huonolla menestyksellä.

Nykyinen elämäntaparemontti poikkeaa aikaisemmista kerroista huomattavasti, sillä henkisesti olen tähän aidosti valmis.


Mitä virheitä olen aikaisemmin laihduttaessani tehnyt? 
  • Kaloreiden laskeminen ja ruoan punnitseminen: Ei ja ei, todella nopeasti kaloreiden laskemiseen jäi koukkuun joka johti siihen, että söin liian vähän joka taas johti siihen, että koko homma loppui melko nopeasti. Ruokien punnitseminen tarkkojen kalomäärien saamiseksi on vaan ihan hirveän tylsää ja työlästä, enkä varmasti ole jaksanut tehdä sitä viikkoa pidempään, tästä päästäänkin jo seuraavaan kohtaan, eli:
  • Superdieetti. Ai että, käsi ylös, kuinka moni on ollut superdieetillä kerran, kaksi tai kolme kertaa ja napannut menetetyt kilot takaisin? Kokeilin kerran ja vieläkin koen pientä vastenmielisyyttä maustamatonta kanaa ja parsakaalia kohtaan, lidlin pakastevihannessekoitusta en tule ostamaan ehkä enää ikinä. 
  • "Sitten kun mä laihdun 30 kiloa niin olen onnellisempi koska näytän paremmalta"- mentaliteetti. Ei muuten motivoi kovin pitkään, ainakaan omalla kohdallani. 
  • Liian vähän ruokaa ja liian paljon kieltoja = nälkä ja kiellettyjen asioiden houkutus, jepjep..
  • Liian paljon ruokaa eikä yhtään kieltoja, toisinsanoen, laihdutan henkisesti mutta oikeasti en tee asian eteen mitään, "huomenna sitten tsemppaan!" 
  • Liikaa liikuntaa. Liian nopealla tahdilla aloitettu liikunta, omalla kohdallani kuntopyörän polkeminen, johti siihen että me ei omisteta enää kuntopyörää. Eli malttia! Itselleni kävelylenkit alkoivat maistumaan kun tajusin, että pienikin lenkki riittää, pienistä puroista kasvaa iso joki jne.  
  • Painon pudottaminen muiden kuin itseni vuoksi. 
  • Liian isot annoskoot, liian harvoin syöminen, paastoaminen, väärien asioiden syöminen, pepsi maxin lipittäminen jatkuvasti ja lempparini: 
  • Säännöllisesti salilla ja ryhmäliikunnassa käyminen jonka jälkeen ostin kaupasta pakastepizzaa tai muita herkkuja palkitakseni itseni kovasta rehkimisestä, ai että! 

Se, että olen ollut henkisesti jatkuvasti mukana tässä projektissa on jotain uutta, aikaisemmin olen tavallaan unohtanut sen että jotain pitäis tehdä ja jatkanut huonojen tapojen parissa. Ennen en osannut ajatella että "repsahdin, joten jatkampa tästä nyt paremmalla linjalla" vaan enemmänkin "repsahdin, joten repsahdetaas jatkossakin kerta pieleen meni!".
Ei kommentteja