Elämäntaparemontti ja ensimmäiset tavoitteet

Vaikka painonpudotusyrityksiä on takana monta, niin vasta nyt ymmärrän kuinka tärkeä kunnon tavoite on, tai tässä tapauksessa tavoitteet. Tavoitteeni tällä kertaa ei ole "pudottaa 30kg ja näyttää paremmalta", aika tylsä ja epäkonkreettinen tavoite, eikö?


Tavoitefarkutkin löytyy, kuten varmasti monelta meistä, mutta kyseiset tavoitefarkut on olleet kaapissa jo vuosia. Tavoitefarkkuja en vieläkään heitä pois, mutta niihin mahtuminen ei ole tämän hetken tavoitteena, saa nähdä josko myöhemmin.

Menaisissa tavoitteista kirjoitettiin kuinka realistiset tavoitteeet ovat hyväksi, ja sitten kuinka eivät olekaan? Joten voidaanko tästä päätellä, että jokainen luokoot sellaisen tavoitteen jonka itse kokee motivoivaksi, sillä ilman motivaatiota mikään ei muutu.

Olen asettanut itselleni tavoitteita kaksi, ensimmäinen tavoite on se että haluaisin tulevana talvena mahtua paremmin talvitakkiini, viimetalvena se puristi ja pelkästin istuessa nappien paukahtavan auki junamatkalla, tulevana talvena toivon että takki pysyy kiinni ja napit paikoillaan. :D Ruokavaliolla on tämän tavoitteen toteutumisessa iso rooli ja jotain pientä muutosta olenkin jo kuukaudessa huomannut, tästä postaan vähän myöhemmin. ;)

Toiseksi tavoitteeksi olen asettanut sen että pystyisin kävellä hengästymättä rappuset toiseen kerrokseen jossa asutaan. Tällä hetkellä kauppakassien kanssa kotiintuleminen aiheuttaa läähättämisen eteisessä ja siitä haluaisin tulevan talven aikana eroon.
Ensisijaisesti kunnonkohotukseen avuksi on otettu omalla kehonpainolla tehtävä jumppa ja tästäkin kirjotan erillisen postauksen myöhemmin.
Lisäksi käyn uimassa ja kävelemässä, mutta näiden molempien suhteen pitäisi pystyä tsemppaamaan, kovasti se kotisohva ja tietokone edelleen tuppaa houkuttamaan.

Arkiliikkuminen tulee lisääntymään huomattavasti jos pääsen hakemaani työpaikkaan, kyllä perkele, olin tänään työhaastattelussa. Kääk! Kolmantena tavoitteena on saada vihannekset, hedelmät ja marjat osaksi ruokavaliota niin ettei niitä tarvitsisi miettiä tai nähdä vaivaa niiden syömisen eteen. Opettelen jatkuvasti uusia reseptejä mutta se on haastavaa kun on vuosia osannut tehdä kaikkea ihanaa lihasta mutta syönyt vihreät lähinnä sivusalaattina, kyllä multa avokadopasta sujuu mutta muuten kasvisten lisääminen on ollut vaikeaa.

On mulla ehkä yksi isokin tavoite jota kohti kaikki nämä pienet tavoitteet viedä: voida paremmin ja elää pirteää elämää.

Ei kommentteja